خواص پودر غوره
طرز تهیه و خواص پودر غوره برای درمان بیماریها در طب سنتی
طرز تهیه و خواص پودر غوره برای درمان بیماریها در طب سنتی در سایت جسارت
خواص پودر غوره ,پودر غوره,پودر غوره انگور,طرز تهیه پودر غوره,تهیه پودر غوره,خاصیت پودر غوره,قیمت پودر غوره,غذا با پودر غوره
طرز تهیه و خواص پودر غوره برای درمان بیماریها در طب سنتی
در این مطلب از سایت جسارت با طرز تهیه و خواص پودر غوره برای درمان بیماریها در طب سنتی بیشتر آشنا شوید . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد .
برای تهیه گرد غوره، غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را می گیریم و می شوییم. بعد روی پارچه ای تمیز پهن می کنیم و در محلی آفتاب گیر قرار می دهیم تا خشک شوند . سپس آن ها را آسیاب می کنیم تا به طور کامل نرم شوند. گرد غوره ی آماده شده را درون یک ظرف درب دار ریخته و در محلی خشک نگهداری می کنیم. برای افزایش زمان ماندگاری می توان کمی نمک به آن اضافه کرد. نکته ی بسیار مهم در مورد گرد غوره این است که برای تهیه ی آن باید از غوره ی عسگری استفاده کرد.
خواص پودر غوره
پودر غوره ادویه خاصی است که در غذاهای مختلف به کار می رود. پودر غوره باعث نابودی صفرا و بلغم می شود و مقوی کبد است. در سالاد شیرازی کاربرد دارد. در افراد مبتلا به چربی خون مفید است. از نظر طب سنتی سرد و خشک است. در درمان چاقی مفید است. برای دفع زردی مفید است. پودر غوره جایگزین خوبی به جای آبغوره بوده و استفاده از آن را بسیار آسان کرده و در آشپزی مقروم به صرفه میباشد. غوره و آبغوره در آشپزی ایرانی کاربرد فراوانی دارند. پودر غوره برای طعم دادن و ترش کردن غذا به کار میرود.
غوره را شسته و روی آن نمک می ریزیم ( به اندازه ی دلخواه ) و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از آن درب ظرف را می گذاریم تا غوره ها به طور کامل بپزند و نرم شوند. سپس آن ها را از صافی رد می کنیم. در صورتی که رقیق بود ، کمی دیگر آن را می جوشانیم تا غلظت آن به اندازه ی رب گوجه شود. سپس در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری می کنیم. نکته ی مهم آن است که در مرحله ای که می خواهیم، رب کمی غلیظ تر شود، باید شعله ی زیر آن بسیار ملایم باشد، چون در این مرحله رب غوره سریع می سوزد. به عبارتی دیگر برای تهیه ی یک رب خوب باید زمانی طولانی صرف کرد. در ضمن اگر رب را در ظرف لعابی تهیه کنید، رنگ و کیفیت بهتری خواهد داشت. در صورتی که از ظرف فلزی استفاده می کنید، باید دقت کنید که کوچک ترین خراش یا زدگی در ظرف وجود نداشته باشد، چون در حین تهیه ی رب، از فلز ظرف کنده شده و وارد رب می شود که برای سلامتی بسیار مضر است.
پودر غوره
نام انگلیسی آبغوره Verjuice است. برای تهیه پودر غوره، غوره ها را پاک کرده، دم آنها را میگیریم و می شوییم. بعد روی پارچهای تمیز پهن میکنیم. و در محلی آفتابگیر قرار میدهیم تا خشک شوند. سپس آنها را آسیاب میکنیم. تا به طور کامل نرم شوند. پودر غورهی آماده شده را درون یک ظرف درب دار ریخته و در محلی خشک نگهداری میکنیم. برای افزایش زمان ماندگاری میتوان کمی نمک به آن اضافه کرد. نکته ی بسیار مهم در مورد گرد غوره این است که برای تهیهی آن باید از غورهی عسگری استفاده کرد.
طرز تهیه و خواص پودر غوره برای درمان بیماریها در طب سنتی
برای تهیه ی ترشی غوره که نام دیگر آن “غوره غوره” است، بهتر است غوره را درون محلولی از کات کبود و نمک قرار دهیم. این عمل به تثبیت رنگ سبز آن کمک می کند؛ در غیر این صورت بعد از مدتی رنگ غوره ها تغییر پیدا می کند. روش کار به این ترتیب است که یک دوم قاشق چای خوری کات کبود و 3 قاشق نمک را درون حدود یک لیتر آب، به طور کامل حل می کنیم و غوره ها را به مدت 24 ساعت درون این محلول قرار می دهیم. سپس آن ها را درون یک صافی ریخته و چندین بار با آب سرد می شوییم. غوره ها را روی پارچه ای پهن می کنیم تا آب اضافی آن گرفته شود. درون ظرف مورد نظر که باید دهانه ی آن کوچک باشد، غوره ها را ریخته و یک لیتر آب غوره و 3-2 قاشق نمک را با هم مخلوط می کنیم و روی غوره ها می ریزیم تا به طور کامل روی آن را بپوشاند. برای ماندگاری بیشتر، مقداری هم سیر چرخ می کنیم و به اندازه ی 2-1 سانتیمتر یا یک بند انگشت روی غوره ها ریخته و درب ظرف را به طور کامل می بندیم و در جای خنک نگهداری می کنیم.
پودر غوره انگور
در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثهها موثر است. آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است. بیماری اسکوربوت که به دلیل کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید، با آب غوره درمان میشود. آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است. در دفع زردی موثر است. خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز میکند. حرارت و صفرای بدن را دفع میکند و رودهها را ضد عفونی میکند. آبغوره تقویت کننده کبد است. برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره قرقره کنید. برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید.
غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را می گیریم و می شوییم. سپس آنها را درون آبمیوه گیری می ریزیم و آب آنها را می گیریم. در روش دیگر می توان غوره ها را درون مخلوط کن ریخته و پس از آن غوره های له شده را که دارای پوست و هسته هستند، درون یک تنظیف و یا صافی ریخته و به طور کامل صاف کرد. برای تهیه ی آب غوره ، نوع غوره ی مورد استفاده زیاد مهم نیست، ولی اگر از نوع عسگری استفاده شود، بهتر است. توجه به این نکته لازم است که بعضی از انواع غوره ها ترش تر از برخی دیگر هستند. در صورتی که میزان ترشی آب غوره ی به دست آمده به اندازه ی دلخواه نباشد ، می توان آن را به مدت چند دقیقه جوشانید تا کمی غلیظ تر و ترش تر شود. در ضمن با این عمل مدت نگهداری آبغوره هم بیشتر خواهد شد. آب غوره را در بطری مورد نظر می ریزیم و درب آن را به طور کامل می بندیم تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. در صورتی که بخواهیم آن را برای مدت طولانی نگهداری کنیم ، از ترکیب آب و آرد، خمیری تهیه کنید و دور درب را با خمیر می پوشانیم. همچنین می توانیم با نوار چسب های بسیار محکم درب بطری را به طور کامل پلمپ کنیم.
طرز تهیه پودر غوره
آب غوره درمان کننده پا درد و کمردرد می باشد. برای معالجه میتوان به مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود. ترشی غوره نیز برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است. پودر غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست. همچنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است. هرگز غوره را با معده خالی نخورید. چون روی معده اثر سوء میگذارد. همچنین خانم های باردار از خوردن زیاد غوره خودداری کنند. چون غوره ادرارآور است. و ممکن است موجب سقط جنین شود.
خواص پودر غوره
- ۹۶/۱۲/۰۵